Slaaptips voor warme nachten

De maand augustus eindigen we met een hittegolf. Een mooi einde van de vakantie, maar het zomerweer brengt ook wat ongemakken met zich mee. Kan jij tijdens zwoele zomernachten moeilijk de slaap vatten? We geven je graag enkele tips die je kunnen helpen om goed te slapen bij warm weer.

1. Koel jezelf af voor het slapengaan

We vallen makkelijker in slaap als onze kernlichaamstemperatuur daalt. Tijdens een warme nacht is het dus belangrijk om de kerntemperatuur van je lichaam naar beneden te krijgen. Neem een warme douche net voor je in bed kruipt. Door het warme water zetten je bloedvaten uit, waardoor je makkelijker lichaamswarmte verliest

2. Drink voldoende

Bij warm weer is het belangrijk om veel te drinken, maar het aantal alcoholische drankjes houd je best zo laag mogelijk. Alcohol jaagt je lichaamstemperatuur de hoogte in en droogt je uit, wat niet bevorderlijk is voor je nachtrust. Drink daarom een koud glas water voor het slapengaan. Zo verlaag je je lichaamstemperatuur.

3. Open je raam op het geschikte moment

Niet alleen je lichaamstemperatuur heeft een impact op je slaap, ook de slaapkamertemperatuur speelt een grote rol. Laat het raam van je slaapkamer gedurende de dag niet openstaan. Als je dat wel doet, komt de warmte meteen binnen. Houd je raam en je gordijnen dicht. Wanneer de temperatuur buiten afneemt en lager is dan binnen kan je je raam openzetten om je kamer te verluchten en af te koelen.

4. Gebruik je ventilator optimaal

De ideale slaapkamertemperatuur ligt tussen de 18 en 22 graden. Een ventilator in de slaapkamer plaatsen, zorgt niet voor een lagere temperatuur.

Wel kan je met een ventilator de koele lucht van buiten in je slaapkamer blazen. Plaats je ventilator voor een raam of deur, naar buiten toe gericht. Op die manier blaast het toestel warme lucht uit de kamer en zuigt het frisse lucht naar binnen. Voor een nog beter effect zet je flessen water uit de diepvries voor de ventilator.

5. Kies voor een katoenen zomerdekbed en dekbedovertrek

Een dekbed moet normaal perfect om je lichaam heen vallen om koude luchtstromen te vermijden. Tijdens warme nachten wil je juist dat beetje luchtverplaatsing wel voelen. In plaats van een donzen dekbed of een synthetisch exemplaar, kies je daarom beter voor een dekbed van bamboe. Bamboe zorgt voor een uitstekende temperatuurregulatie en is een ademend materiaal. Een dekbed van bamboe neemt tot 60% meer vocht op dan een katoenen dekbed.

Voor je dekbedovertrek is katoen de beste keuze. Katoenen dekbedovertrekken nemen makkelijk vocht op, zodat je bed minder warm en klam aanvoelt.

6. Vervang je wintertijk door een zomertijk

Vervang de wintertijk van je matras door een zomertijk. Zo pas je jouw bed in een handomdraai aan, aan het zomerseizoen.


 

Aanbevolen bedrijven

De Rore zitmeubelen, een mooi bankstel koop je bij de makers zelf

Waarom kiezen voor De Rore?

Unieke aanpak door verkoop van eigen merk en bekende designmerken
Deskundig advies en kwaliteitsvolle service
50 jaar ervaring en vakmanschap
Goed ergonomisch zitcomfort aangepast aan uw wensen
Duurzame kwaliteit tegen een correcte prijs

 

Natuzzi zetel kopen

Natuzzi zetels en salons kan u terug vinden in het ruim assortiment van Meubelen Torrekens. Kom langs en verwen jezelf met hoogwaardige materialen en duurzaamheid

Camerabewaking slaapkamer

Camerabewaking beschermt jouw woning of handelspand tegen inbraak en diefstal. Installeer een bewakingscamera op strategische plaatsen. Een derde oog, preventief en regressief. Wij installeren verschillende merken beveiligingscamera’s. Ze zijn allemaal getest op duurzaamheid en beeldkwaliteit, jouw garantie op meer gemoedsrust.

orthopedisch hoofdkussen

Een hoofdkussen moet voldoende steun geven, de holte ter hoogte van uw nek opvullen, maar mag niet te dik zijn. Omdat elke lichaamsbouw anders is, zijn de meeste Dorsoo-hoofdkussens individueel aanpasbaar.